ocet jablečný s matecni kulturou Ocet jabłkowy - organiczny, RAW, niefiltrowany z kulturami macierzystymi 500 ml
gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5 (19)Liczba gwiazdek to 5 z 5

Ocet jabłkowy - organiczny, RAW, niefiltrowany z kulturami macierzystymi 500 ml

Oto najlepszy ocet jabłkowy, jakiego kiedykolwiek spróbujesz. Żywy, niefiltrowany i wciąż dojrzewający ocet jabłkowy z kulturą macierzystą. Powstaje w wyniku naturalnej fermentacji jabłek z ekologicznych źródeł i jest wolny od wszelkich niepożądanych dodatków. Więcej informacji

Producent: Goodie Kod produktu: 2873

Wyprzedane 28,99 zł

Keto
Marka: Goodie
Kategoria: Octy

Doskonały ocet jabłkowy – żywy, niefiltrowany, ciągle dojrzewający i z kulturą macierzystą w butelce. Jest produkowany poprzez naturalną fermentację jabłek z ekologicznych źródeł i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Taki ocet ma naturalnie nieograniczoną trwałość, niemniej przy dłuższym przechowywaniu zaleca się zapobiegać dostępowi powietrza (butelka powinna być napełniona aż po korek) i przechowywać ocet w ciemnym i chłodnym miejscu.

Osady czy zmętnienie nie są wadą, a raczej naturalnym zjawiskiem związanym z faktem, że produkt nie został poddany filtracji. Zwykły ocet jabłkowy nie jest mętny, gdyż zmętnienie jest chemicznie usuwane wraz z korzystnymi substancjami, których w occie następnie brakuje.

Jabłka przeznaczone na produkcję niniejszego octu jabłkowego pochodzą z ekologicznych źródeł i nie są w żaden sposób poddawane działaniu substancji chemicznych. Zbieranie, sortowanie i przetwarzanie jabłek odbywa się ręcznie.

Zastosowanie

  • do sałatek
  • do zup
  • do sosów
  • 1 łyżka octu jabłkowego rano na czczo
  • jako dezynfekcja skóry (po rozcieńczeniu wodą)

Ocet jabłkowy oprócz niezliczonych korzyści zdrowotnych wspomaga odchudzanie. Nie zastępuje zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Przy częstym spożyciu nie zapomnij przepłukać ust czystą wodą, gdyż może dojść do uszkodzenia szkliwa zębów.

Czy wiesz, że…

Sam Hipokrates już tysiące lat temu używał czystego octu jabłkowego jako antybiotyku? W czasach wojen był używany do leczenia różnych chorób. Nie bez powodu nazywany jest "eliksirem młodości".

Kwasowość octu
maks. 2%
 
Skład
jabłka, woda
 
Przechowywanie
Przechowywać w chłodzie i ciemności.
 
Zmętnienie i osady nie są wadą, a raczej naturalnym zjawiskiem związanym z faktem, że produkt nie został poddany filtracji.

Ostatnio odwiedzone

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/