gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5 (1)Liczba gwiazdek to 5 z 5

Mąka z sorgo gładka bezglutenowa BIO 450 g

Sorgo jest cenione za wysoką zawartość białka, błonnika, niski indeks glikemiczny oraz antyoksydanty. Mąka sorgowa ma neutralny smak, idealna do pieczywa i ciast. Przechowywać w temperaturze do 25°C. Więcej informacji

Producent: Probio Kod produktu: P00244

w magazynie

8,99 zł

szt.
Marka: Probio
Kategoria: Mąki BIO
W magazynie 5 lub więcej sztuk

Sorgo jest cenione ze względu na swoje doskonałe właściwości odżywcze, takie jak wysoka zawartość białka, błonnika, niski indeks glikemiczny, zawartość składników mineralnych i witamin z grupy B. Kolejnym dużym atutem jest zawartość substancji antyoksydacyjnych (fenol, tanin), które są dobre dla zapobiegania rakowi i chorobom sercowo-naczyniowym.

Mąka sorgowa ma neutralny smak, więc można jej użyć do domowego pieczywa, słonych placków i ciast, bez wpływu na ostateczny smak. Zaleca się łączenie mąki sorgowej z inną, do dwóch trzecich jej udziału. Najlepiej smakuje w postaci chleba, muffinek, naleśników, racuchów, placków lub ciasteczek.

Skład: 100 % gładka mąka sorgowa BIO

Przechowywanie: Przechowuj w temperaturze do 25 °C i względnej wilgotności powietrza do 75 %.

Średnie wartości odżywcze w 100 g

Energia:
1529 kJ / 360 kcal
Tłuszcze:
2 g
z tego nasycone kwasy tłuszczowe:
0,2 g
Węglowodany:
76,5 g
z tego cukry:
0,9 g
Błonnik:
1 g
Białko:
8,8 g
Sól:
<0,003 g

Ostatnio odwiedzone

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/