gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5 (2)Liczba gwiazdek to 5 z 5

Mąka z ciecierzycy BIO 450 g

Mąka ciecierzycowa BIO, mielona w młynie bezglutenowym, idealna dla celiaków i wegan. Zawiera dużo białka i błonnika, ma orzechowy smak. Stosowana do pieczenia, w hummusie, falafelu oraz jako panierka. Przechowywać w chłodzie i suchu. Więcej informacji

Producent: Probio Kod produktu: 2525

w magazynie

9,99 zł

szt.
Marka: Probio
Kategoria: Mąki BIO
W magazynie 5 lub więcej sztuk

Mąka ciecierzycowa pełna wyzwań i nowych możliwości, jest dla was mielona bezpośrednio w młynie bezglutenowym. Jej naturalną bezglutenowość docenią celiacy, wysoką zawartość białka weganie i wegetarianie. Smakiem przypomina orzechy lub jadalne kasztany.

Zastosowanie:

Wypróbowaliśmy ją do pieczenia pizzy, słonych krakersów i słodkich piernikowych bochenków. Bardzo dobrze smakuje w dipach ziołowych, w popularnym hummusie i falafelu, a także jako dodatek do chleba i innych rodzajów pieczywa. A kto lubi kotlety, zarówno mięsne jak i warzywne, spróbujcie je obtoczyć w mące ciecierzycowej, bez użycia jajek czy innych dodatków doskonale się trzymająi podczas smażenia nie wchłaniają tyle tłuszczu jak bułka tarta.

Skład:

100 % mąka ciecierzycowa BIO

Przechowywanie:

Przechowuj w temperaturze do 25 °C i względnej wilgotności powietrza nie wyższej niż 75 %.

Wartości odżywcze (100 g):
Energia: 1297 kJ / 310 kcal
Tłuszcze: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 44,3 g
w tym cukry: 2,3 g
Białko: 18,5 g
Błonnik: 15,5 g
Sól: 0,09 g
 
Producent: 
 
Probio

Ostatnio odwiedzone

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/