gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5 (1)Liczba gwiazdek to 5 z 5

Mąka migdałowa (proteinowa) BIO 200 g

Mąka migdałowa z BIO migdałów, bogata w białko i błonnik, idealna dla sportowców, wegan i osób na diecie. Bezglutenowa, stosowana w słodkich i słonych potrawach. Więcej informacji

Producent: Goodie Kod produktu: 1648

w magazynie

29,99 zł

szt.
Paleo
Keto
Marka: Goodie
Kategoria: Mąki orzechowe i z nasion
W magazynie 5 lub więcej sztuk

Migdałowa jest jedną z najpopularniejszych alternatywnych mąk orzechowych. Ta mąka jest delikatnie przetwarzana z BIO migdałów i charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika, co czyni ją odpowiednią nie tylko dla sportowców, ale także w dietach redukcyjnych. Ma delikatnie słodki migdałowy aromat i jest bogata w roślinne białko i błonnik. Jest naturalnie bezglutenowa.

Przeznaczenie:

dla zwolenników diety paleo, FIT i RAW, celiaków, wegan, osób unikających nabiału, sportowców, przy redukcji wagi i budowie masy mięśniowej.

Zastosowanie:

Mąką migdałową można w przepisach częściowo lub całkowicie zastąpić zwykłą mąkę. Jest idealna do przygotowania słodkich potraw i jest niezbędnym składnikiem do produkcji makaroników. Można ją dodać do owsianki, pieczonych i RAW deserów, do ciasta kruchego, na naleśniki czy gofry lub do smoothie. W kuchni słonej jest odpowiednia do zagęszczania sosów.

Skład:

100% migdały wyciskane na zimno

Wartości odżywcze (100 g):

Wartość energetyczna: 1647 kJ / 390 kcal
Tłuszcze: 11,7 g
 z nich nasycone kwasy tłuszczowe: 1,1 g
Węglowodany: 9,3 g
z nich cukry: 9,3 g
Białka: 45,0 g
Sól: 0 g
 
Sprzedawca:
 
GOODIE s.r.o.

Powiązane artykuły i przepisy

Ostatnio odwiedzone

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/