-2%
Gorąca czekolada - Piernik 110 g
gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5 (3)Liczba gwiazdek to 5 z 5

Gorąca czekolada - Piernik 110 g

Pyszna gorąca czekolada z receptury świątecznej, o smaku piernika, produkowana metodą bean to bar z 70% kakao, bez rafinowanego cukru. Zawiera antyoksydanty, korzystnie wpływa na serce i zmniejsza stres. Idealna na zimowe dni. Więcej informacji

Producent: Goodie Kod produktu: 5685

w magazynie

32,99 zł

szt.
Marka: Goodie
Kategoria: Gorąca czekolada
W magazynie 5 lub więcej sztuk

Zadowol swoje kubki smakowe pyszną gorącą czekoladą, która w zimowe dni przyjemnie ogrzeje ciało i pocieszy duszę. Dzięki specjalnej świątecznej recepturze rozpachnie cały dom zapachem świeżo upieczonego miodowego piernika i smakuje równie dobrze. Jest produkowana rzetelną metodą bean to bar i zawiera tylko suszony sok trzcinowy, przyprawy piernikowe i 70% składników kakaowych. Umil sobie (nie tylko) świąteczną atmosferę, czekolada ucieszy całą rodzinę, dzieci włącznie.

Cechy 

Czekolada zawiera wiele antyoksydantów, korzystnie wpływa na serce, reguluje ciśnienie krwi i zmniejsza ryzyko cukrzycy. [1]

Gorzka czekolada dodatkowo łagodzi uczucia niepokoju, poprawia ogólną psychikę i redukuje stres. A to się (nie tylko) w świątecznym pośpiechu przyda!

  • składniki wysokiej jakości
  • bez białego rafinowanego cukru
  • wyprodukowana metodą bean to bar
  • zawartość składników kakaowych 70 %

Czy wiedziałeś, że?

W dawnych czasach Majowie uważali napój przygotowywany z ziaren kakaowych za „dar od bogów“.

Co to właściwie znaczy „bean to bar“?

Z dosłownego tłumaczenia z angielskiego „od ziarna do tabliczki“ wynika, że jest to sposób produkcji, kiedy mamy cały proces pod kontrolą. Starannie wybieramy od rolników najwyższej jakości ziarna kakaowe, które następnie prażymy, mielimy i temperujemy. Gotową czekoladę następnie delikatnie przetwarzamy na sypką mieszankę, aby była gotowa do produkcji gorącej czekolady. Sposób przetwarzania bean to bar i jakość surowców poznasz po smaku, zapachu i wyglądzie.

Przygotowanie

  1. W małym rondelku podgrzej do temperatury tuż poniżej wrzenia 50 ml wody lub mleka.
  2. Dodaj około 25–30 g (3 łyżki stołowe) mieszanki i mieszaj, aż dokładnie się połączy z płynem.
  3. Wlej gorącą czekoladę do ulubionego kubka i delektuj się.

Skład

Masa kakaowa (70% czekolada), panela, przyprawy piernikowe (anyż, badian, niechemicznie traktowana skórka cytrynowa, goździki, cynamon, kardamon, nowe przyprawy).

Wartości odżywcze na 100 g: 

Wartość energetyczna: 554,2 kcal / 2325,4 kJ
Tłuszcze: 38,1 g
     w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,7 g
Węglowodany: 44,4 g
     w tym cukry: 25,6 g
Białko: 9,5 g
Błonnik: 10,6 g
Sól: 0,1 g


Szczegóły

Producent: GOODIE s.r.o.

Ostatnio odwiedzone

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/