gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5 (1)Liczba gwiazdek to 5 z 5

Fasola mungo BIO 500 g

Mungo to małe zielone fasolki, które wyróżniają się charakterystycznym zapachem i obfitością składników odżywczych. Można je spożywać w sałatkach, zupach lub dodać do dań mięsnych i warzywnych. Więcej informacji

Producent: Probio Kod produktu: 2502

w magazynie

10,99 zł

szt.
Marka: Probio
Kategoria: Rośliny strączkowe
W magazynie 5 lub więcej sztuk

Mungo to małe zielone fasolki, które wyróżniają się charakterystycznym zapachem i obfitością składników odżywczych. Można je spożywać w sałatkach, zupach lub dodać do dań mięsnych i warzywnych.

Sposób przygotowania

Namoczyć na noc, idealnie przez 24 godziny. Gotować przez około 30 minut. Często spożywa się je również wykiełkowane.

Co zrobić, aby fasola wykiełkowała? 

Fasolki dokładnie opłucz i namocz przez noc w misce. Rano odlej wodę, kilkakrotnie opłucz fasolki i zaczekaj, aż woda odpłynie. Wróć fasolki do miski, przykryj zwilżoną tkaniną i pozostaw do kiełkowania. Nie zapomnij regularnie, co najmniej 3 razy dziennie, płukać i utrzymywać odpowiednią wilgotność. Po 2-3 dniach wykiełkowana fasola jest gotowa do spożycia. Smakiem przypomina zielony groszek, jest soczyste i przyjemnie chrupiąca. Przygotowaną w ten sposób fasolę mungo możesz dodać do potraw niegotowanych lub tylko krótko blanszować, aby wykorzystać jak najwięcej składników odżywczych.

Skład

100% fasola mungo BIO

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze do 25°C przy względnej wilgotności powietrza nie przekraczającej 75%.

Wartości odżywcze (100 g)
Energia: 1 322 kJ / 316 kcal
Tłuszcze: 0,8 g
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 55,6 g
     - w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 21,6 g
Sól: <0,01 g
 
Producent
Probio

Ostatnio odwiedzone

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/