gwiazda 1 gwiazda 2 gwiazda 3 gwiazda 4 gwiazda 5 (1)Liczba gwiazdek to 5 z 5

Bulgur pszenny BIO 500 g

Bulgur to produkt z pszenicy, łatwo strawny, bogaty w błonnik i odżywczy. Szybko się przygotowuje, idealny do dań mięsnych, warzywnych, sałatek, kotletów. W 100 g zawiera 360 kcal, 1 g tłuszczu, 78,1 g węglowodanów i 11 g białka. Więcej informacji

Producent: Probio Kod produktu: P00246

w magazynie

8,99 zł

szt.
Marka: Probio
Kategoria: Zboża
W magazynie 5 lub więcej sztuk

Bulgur jest produkowany z pszenicy za pomocą specjalnej tradycyjnej technologii. Pszenica jest najpierw aktywowana wodą i ciepłem, a następnie pozwala się na częściowe wykiełkowanie (w ziarnie powstają enzymy i staje się biologicznie aktywne), potem jest suszona parą i na końcu grubo rozdrabniana. Dzięki tej obróbce jest łatwo strawny. Bulgur ma wysoką zawartość błonnika, co korzystnie wpływa na nasze trawienie i jest bogaty odżywczo.

Bulgur w kuchni: Docenisz przede wszystkim jego szybkie przygotowanie i uniwersalność. Jest gotowy w około 20 minut. Bulgur krótko gotujesz (5 minut) i pozostawiasz pod przykryciem na 15 minut. Możesz go użyć jako dodatek do mięsnych, warzywnych dań, do przygotowania różnych mieszanek, do sałatek, kotletów i placków, do zapiekania, jako zagęszczacz do zup, pilawów itp.

Skład: 100% ekologiczny bulgur pszenny

Przechowywanie: Przechowuj w temperaturze do 25 °C i wilgotności względnej do 75%.

Średnie wartości odżywcze w 100 g

Energia:
1512 kJ / 360 kcal
Tłuszcze:
1 g
z tego nasycone kwasy tłuszczowe:
0,2 g
Węglowodany:
78,1 g
z tego cukry:
0,4 g
Białka:
11 g
Sól:
0,04 g

Ostatnio odwiedzone

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/