czas przygotowania: 60 min.

Spora porcja kokosa w połączeniu z wysokiej jakości ciemną czekoladą świetnie do siebie pasują. Dzięki temu prostemu i wyjątkowo łatwemu przepisowi możesz przygotować pyszną, zdrowszą wersję batoników bounty. Ciesz się prawdziwym smakołykiem bez cukru, mleka i mąki! Idealny deser dla wegan lub osób na diecie paleo i niskowęglowodanowej. 

Autor: Lenka Nývltová
Drukuj

Składniki

Wewnętrzna część kokosowa

Polewa

Przygotowanie

  1. Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj przez około 1-2 minuty, aż się połączą.
  2. Uformuj z masy batoniki i włóż je do lodówki na 10 minut.
  3. W międzyczasie rozpuść dropsy czekoladowe razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej.
  4. Nadziej batoniki na wykałaczkę i posmaruj polewą.
  5. Gotowe batoniki umieść na papierze do pieczenia i pozostaw do zastygnięcia w lodówce.
  6. Resztę polewy możesz wykorzystać do udekorowania batoników.

Nie zapomnij oznaczyć swoich kreacji w mediach społecznościowych – @przepisygoodiestorepolska. Smacznego!

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/