czas przygotowania: 30 min.

Szybki deser na lato bez pieczenia – takie właśnie są nasze czekoladowe kostki. Wszystko czego potrzebujesz to mikser i jedna (najlepiej) kwadratowa miska lub silikonowa forma. Kostki są szybkie w przygotowaniu i można je przechowywać w lodówce przez naprawdę długi czas. Są pełne zdrowych tłuszczów, a z uwagi na zawartość maseł orzechowych i najwyższej jakości czekolady stanowią również dobre źródło energii.

Autor: Lenka Nývltová
Drukuj

Składniki

1. warstwa

2. warstwa

Na zakończenie

Przygotowanie

  1. Umieść wszystkie składniki z pierwszej warstwy w wysokim pojemniku od blendera i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  2. Rozprowadź szpatułką w misce lub umieść w silikonowej foremce (możesz też użyć foremki do lodu).
  3. Wymieszaj składniki z drugiej warstwy w ten sam sposób i rozprowadź na pierwszej warstwie.
  4. Wstaw do zamrażarki na 15 minut.
  5. Wyjmij mieszankę z miski i pokrój w kostkę dużym nożem.
  6. Umieść w zamrażarce na 30 minut.
  7. W rondelku rozpuść czekoladę z olejem kokosowym.
  8. Obtocz kostki w czekoladzie i posyp gruboziarnistą solą.
  9. Umieść gotowe kostki w zamrażarce na 1 godzinę.
  10. Przechowywać w lodówce.

Nie zapomnij oznaczyć swoich kreacji w mediach społecznościowych – @przepisygoodiestorepolska. Smacznego!

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/