czas przygotowania: 15 min.

Przygotuj szybkie, łatwe, ale przede wszystkim zniewalająco pyszne ciasteczka bananowo-czekoladowe! Są gotowe w kilka minut, bez dodatku cukru, a dzięki wegańskim i bezglutenowym składnikom może się nimi cieszyć absolutnie każdy. Co więcej, możesz samodzielnie zmienić ich smak w zależności od tego, który krem orzechowy wybierzesz – są pyszne zarówno z naszym kremem z orzeszków ziemnych, nerkowców, jak i migdałów.

Autor: Lenka Nývltová
Drukuj

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgnieć banana widelcem.
  2. Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
  3. Uformuj masę w ciasteczka i umieść na blasze. 
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  5. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pudełku w lodówce.

Nie zapomnij oznaczyć swoich kreacji w mediach społecznościowych – @przepisygoodiestorepolska. Smacznego!

https://www.instagram.com/p/C6IzeXjovyH/